Kupovina stanova u Kondominijumima-Novogradnje u Beogradu

Novogranja u Beogradu-Nekretnine Obradovic

Kondominijumi (Condominium) predstavljaju odličnu investiciju gde kupac nekretnine u potpunosti ima komfor i sigurnost. Beograd na sve više lokacija, gradi ovu vrstu novogradnji i svakako može se reći – taj trend će se nastaviti ! 

Kondominijumi (Condominium) u Beogradu polako postaju novi “delovi” ovog grada. Ove stambene jedinice postaju sve više aktuelne i sve više su tražene kod Agencija za nekretnine. Ali da prvo pojasnimo – šta je u stvari Kondominijum (Condominium) i kakva je to vrsta objekta ?

Kondominijumi (Condominium) predstavljaju stambene komplekse zatvorenog tipa gde stanari imaju sve što im treba za komforan i siguran život – svoja privatna igrališta, parkove, zelene površine, obezbeđenje, video nadzor, recepciju,  profesinalnog upravnika itd.

Može se reći da je to “grad u malom”. To je oaza gde stanari žele da imaju svoj mir, komfor i svoju privatnost. Beograd, kao grad sa skoro 2 miliona ljudi, je od pre nekoliko godina krenuo da gradi kondominijume i već ima nekoliko takvih stambenih kompleksa. Iako je ova vrsta objekata višetruko skuplja od standarnih objekata u naseljima, to nije predstavljalo problem da se veliki broj jedinica proda čak i pre završetka radova.

Kondominijumi predstavljaju malko drugačiji koncept življenja u urbanim sredinama. Možda bi neko rekao da je to neka vrsta “života u hotelu” ali svakako komfor koji pruža je nešto što nemate u drugim naseljima. Beograd ima nekoliko stambenih kompeksa ovog tipa I možemo nabrojati neke: Beograd na vodi, Kneza Miloša Residence, Central Garden, Wellport na Novom Beogradu. 

Beograd na vodi-Novogradnja-Nekretnine Obradovic

Kupovina stanova u Condominiuma?

Kupovina stanova u Kondominijuma je svakako dobra investicija bez obzira da li ćete tu živeti ili ćete izdavati. Kao prvo, najvažnija stavka kod neke nekretnine je lokacija i kvalitet gradnje – a ove vrste objekata upravo to nude kao glavnu stavku. Svi objekti ovog tipa novogradnji imaju na prvom mestu lokaciju kao glavi adut da je to vredno kupovine. Sa druge strane, kupac hoce da plati i kvalitet gradnje što znači da izrada mora da bude vrhunska – das u ugrađeni ekološki materijal, da je kvalitetna stolarija,  da je keramika vrhunskog kvaliteta kao i instalacije i prateća infrastruktura.

To znači da cene ovih vrsta stambenih jedinica neće bitu u padu sa godinama kao i to da mogu da budu odlična investicija koju možete koristiti za izdavanje. Sama lokacija i komfor koji pružaju kondominijumi uvek će naći svoje korisnike. Naravno, to možda neće biti studenti koji si došli u Beograd da studiraju, ali Beograd je otvoren grad i sigurno svako ko dođe u Beograd, poslom ili turistički, želeće da ima i tih par dana komfor.

Pa čak i iznamljivanje garaža ili garažnih mesta ide do 140 eura/mesečno.  Luksuzni trosobni stanovi se mogu iznajmiti i do 600 eura mesečno.

Cena kvadrata u Kondominijumima je nešto veća od standarnih objekata u naseljima i ide od 3.000-4.000 eur/kvm pa naviše ali svakako klijentela koja je spremna da izdvoji preko 400,000 eura za 100 kvm uz to traži i određeni komfor.

Beograd na vodi – Kondominijum na vodi

Možda najpoznatiji Kondominijum u Beogradu je svakao veliki stambeni i poslovni kompleks – Beograd na vodi. Na nekoliko desetina hektara (oko 2.000.000 kvm), započet 2014 godine sa ciljem “silaska” Beograda na reke, danas predstavlja grad za sebe.

Sa šetalištem pored reke, restoranima kao i luksuznim stanovima čija cena ide i preko 8.000 eur/kvm predstavlja luksuzno naselje, koje se i dalje gradi.

Pristup svim glavnim saobraćajnicama (centar, Novi Beograd i sl) svakako će držati cenu ovim stanovima upravo zbog veoma atraktivne lokacije. Naravno, ovaj stambeni kompleks se i dalje gradi što možda ne daje pun komfor koji jedan Kondominijum treba da obezbedi ali svakako i to će biti realizovano jednog dana.

Beograd na vodi Residences-Nekretnine Obradovic

Wellport na Novom Beogradu

Wellport na Novom Beogradu predstavlja, prema ocenama stanara, najbolji kondominijum u Beogradu. Iako lokacijski nije u centru kao Beograd na vodi, ali svakako dobra povezanost sa glavnim saobraćajnicama i pratećim programima, predstavlja odličnu investiciju za kupovinu stana u ovom stambenom kompleksu.

Naš tim stručnjaka za nekretnine Vam može dati ponudu prema Vašim zahtevima za kupovinu stanova u ovakvim stambenim kompleksima. Za više informacija oko kupovine i prodaje Vaše nekretnine pozovite našu Agenciju na telefone 063/867-3560, 011/409-3903